Materialen

Bitumineuze Dakbedekking
Alan Dakbedekking werkt met APP, SBS en SHINGLES.
APP is een kunststof dat ontstaat bij de fabricage van polypropyleen. APP is thermoplastisch en bij omgevingstemperaturen soepel en buigzaam.
SBS is een hoogwaardige kunststof die speciaal wordt vervaardigd. SBS is elastisch en bij omgevingstemperaturen zeer soepel en buigzaam.
SHINGLES is licht van gewicht mede hierdoor zijn shingles, na dakpannen, wereldwijd de meest gebruikte vorm van dakbedekking voor woningen. Shingles kunnen eenvoudig toegepast worden bij een dakhelling van 25 graden of meer.

Kunststof Dakbedekking
EPDM-dakbaan is de meest toegepaste kunststof dakbaan/bedekking. Het materiaal is buitengewoon goed bestand tegen ultraviolette straling, het is sterk elastisch en de levensduurverwachting is bijzonder hoog.
PVC is één van de meest gebruikte kunststof (thermoplast) dakbanen. PVC-dakbedekking is goed bestand tegen chemicaliën.

Isolatie
PIR/PUR
Hoog rendement polyisocyanuraat hardschuim isolatie is door toepassing van polyol een verbeterde versie van polyurethaan. De kenmerken zijn een goede warmteweerstand, lichtgewicht en een goede drukvastheid. PIR is verkrijgbaar met een dubbelzijdige alu-kraft cachering en met een dubbelzijdige cachering van gebitumineerd glasvlies